wtorek, 24 sierpnia 2010

Kuskus z kurczakiem i warzywami

1/2 opakowania kaszy kuskus
1 pierś kurczaka
15 dag pieczarek
mały kawałek pora
1 czerwona papryka
2 małe pomidory
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
natka pietruszki
sól, pieprz, papryka w proszku

Połowę opakowania kaszki kuskus należy zalać gorącym bulionem, tak aby przykrywał on o 1 cm kaszę. Pierś kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na oliwie z oliwek.Gdy trochę się zrumieni dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę a następnie pieczarki pokrojone w paski. Później dodajemy jeszcze na patelnię pora pokrojonego w krążki, posiekany ząbek czosnku i na koniec pomidory obrane ze skórki i pokrojone w drobniejsze kawałki. Wszystko doprawiamy i dusimy jeszcze około 5 minut. Gdy kuskus napęczniej bulionem układamy go na talerz, na to kładziemy kurczaka razem z warzywami i posypujemy natką pietruszki.
czas wykonania: 30 minut

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...